12-01-09

Wedstrijdmemoires van RFC St.Elooi-Melantho

Was er iets te beleven ?

15:32 Gepost door Nico in Competitieverslagen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eerwaarde supporters en sympathisanten,

De goede voornemens maakten we op 1 januari. Goed voetbal brachten we vorige week. Times winnen doen we al het hele seizoen (bijna nooit de eerste, af en toe de tweede, altijd de derde). Tijd voor nog een stapje vooruit dus, en jawel u voelt mij al komen... Gisteren mochten we voor de eerste keer dit seizoen omwille van het eindresultaat fier op de borst kloppen. De "who the man"s waren niet te tellen, de breedte van onze smile deed onze mondspieren net niet scheuren. Nu, een zwaluw maakt de lente niet, maar ik zou nu toch al gerust durven stellen dat we ongetwijfeld de ploeg van de terugronde zullen worden. Waarom? Wel, vanwege dat ongelooflijk realistische, volwassen, gedisciplineerde spel dat we op de mat leggen.
Waar we vroeger (lees de heenronde) als bronstige hengsten het plein opkwamen, woest enthousiast de tegenstander probeerden onder de voet te lopen, om dan na een minuut of 6,5 te constateren dat we al 4-0 achterstonden, waarna we nog aanvalslustiger werden om de opgelopen schade teniet te doen en, en... enfin het klopte ergens niet, dan nemen we nu een meer afwachtende houding aan (zo eentje waar René Vandereycken best wel met bewondering naar zou kijken). We laten de tegenstander komen, waarbij S. Cloet vaak de uil is vanwege twee tegenstanders, wachtend op dat ene foutje om dan ongenadig toe te slaan. Vorige week merkten we al dat dit systeem ons wel ligt, maar de afspraken rond looplijnen en posities waren net te broos om een positief eindresultaat te kunnen voorleggen. Niet zo gisteren dus. Een ijzeren discipline, een verdediging van gewapend beton, een sluitend sluitstuk, en een dodelijk efficiënte afwerking. Al deze ingrediënten samen lagen aan de basis van de klinkende 9-3 overwinning tegen Sint-Elooi (jup die ploeg waartegen we eind december een stuk of 10 doelpunten tegen kregen).
Met een veel te trage laterale balcirculatie probeerde Sint-Elooi wat barstjes in onze burcht te voetballen. Na 5 minuten mochten ze echter al een eerste keer de bal uit hun netten halen, Conny probeert het poeier nog altijd van haar ruit te vegen. Later in de eerste helft forceerden we een vierde corner en jawel de strafcorner werd feilloos omgezet, zelfs zonder botsen voor de doellijn!!! De fase daarop versierde Sint-Elooi hun vierde corner, maar de geschepte bal werd smakeloos naast gekopt. Merken we hier een kentering? Enfin 2-0 aan de rust en daar mocht vooral de Loppemse ploeg zeer blij mee zijn. Waar ze tijdens de rust nog altijd arrogantie te over hadden (uitspraken zoals: komaan zeg, ze hebben van heel het seizoen voorzekers nog maar 2 goals gemaakt), zo hulpeloos werden ze korte tijd later. Ieder foutje die zij maakten werd afgestraft. Op den duur moesten ze zelfs de slalommende Bowie neermaaien, maar dat bracht ook geen zoden aan de dijk, want de bal werd bij de daarop volgende strafschop kurkdroog in hun mandje gelegd.
Er stond kortom geen maat op onze ploeg en dit doet het beste verhopen voor de komende wedstrijden. Het eerstvolgende team die de onkans heeft tegen ons te moeten ballen is Sierdalen Van Kuiten.

Afspraak volgende maandag om 22u.

Danke.

De selectieheer

Gepost door: De selectieheer | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.